Over mij

Ik ben geboren op 2 december 1988, een geboren en getogen Almeloër.
Na de basisschool heb ik vmbo dierhouderij gedaan. Daar hadden we op vrijdag 2 uur lang kunstklassen. Dit vak heb ik afgerond met een speciaal diploma die je alleen kreeg bij een 8, of hoger.
Hierna heb ik heel veel MBO  opleidingen gedaan, zonder succes, maar kunst bleef maar aan mij knagen.
In de tussentijd heb ik veel werken voor mijzelf gedaan. Ik tekende altijd al veel met inkt en pen, en daarna ben ik digital art gaan doen. Ik had hiermee een goede online aanwezigheid, vooral bij het spel waar ik het voor deed.
1 Van mijn andere interesses zijn paarden, en ik combineerde dan ook graag mijn liefde voor paarden met de tekeningen en digital art die ik maakte. Omdat ik heel veel zelf experimenteerde of met behulp van youtube, heb ik heel erg veel geleerd.

Na een tijd van afwezigheid door het overlijden van mijn moeder in 2012 heb ik  in 2017 mijn digital art weer opgepakt. (Mede dankzij een droom die ik had, en iemand die mij altijd enorm goed weet te reflecteren) Echter omdat ik het miste om echt wat in mijn handen te hebben, pen en papier, ben ik weer met het tekenen en schilderen met inkt begonnen.
Door te experimenteren ben ik erachter gekomen dat ik naast inkt, ook een liefde heb voor Aquarel.
Ik heb in het verleden al een aantal portretten voor dieren gedaan, maar ik ben hier eigenlijk weer mee gestopt omdat ik graag wou groeien.

Recent ben ik daarom gestart met een cursus Tekenen en Schilderen. Dit om mijn liefde voor kunst nog meer kracht bij te zetten en nog meer gedwongen te experimenteren. Hierdoor heb ik ondervonden dat ik met Soft pastels werken ook ontzettend fijn vind.  Verder ben ik kunstmatig erg gegroeid de afgelopen jaren, en kan ik nu vol trots zeggen dat ik mij met grote liefde stort op het maken van Kunst in verscheidende vormen.

Portretten maken is voor mij echt een liefde. Ik vind het geweldig om het moment van de foto vast te leggen naar mijn eigen hand. Ik stop mijn hele ziel en zaligheid in de werken die ik maak. Je kan je dus echt verzekeren van een uniek stukje van mij, maar ook van het vastgelegde moment.Ik probeer me ook altijd te verplaatsen in de ziel van hetgeen ik maak. Als dit een dier is, probeer ik deze zo dichtbij als ik kan vast te leggen.Ik gebruik het liefste professionele kwaliteit. Immers kwantiteit is nog géén kwaliteit. Ik wil dat je jarenlang plezier kan hebben van mijn werken, en er met veel liefde op terug kan blikken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je eventuele familie, vrienden en kinderen, en zelfs kleinkinderen. Voor mij gaat kwaliteit écht boven de hoeveelheid werken die ik kan maken; Ik maak liever 1 heel goed werk, dan 3 halfslachtig.Het belangrijkste voor mij is dat je het moment van de opname herkent, en je hiermee identificeert.Als dat zo is, dan is mijn werk geslaagd.

Verder valt bijna alles te bespreken, stuur mij dan ook gerust je wensen, en wellicht kunnen we tot iets moois komen.

Met liefdevolle vriendelijke groet,
Marinka,de eigenaar van Gothika Design.

Waar komt ‘Gothika Design’ vandaan?
Om die vraag te beantwoorden moet ik een stukje terug naar het verleden. Ik heb namelijk een halfbroer die dyslectisch is, en omdat ik vroeger echt ‘Gothic’ gekleed was (Ik heb hier nog steeds een liefde voor; Victoria Francés en haar kunst was, en is,  dus echt 1 van mijn voorbeelden) noemde hij mij Gothika. Ik was toen 14 jaar, en ik ben dus sinds die tijd nooit afgeweken van de naam Gothika Design. Deze gebruik ik dus al op mijn werken sinds 2001/2002.